Чому окупанти активно просуваються у Донецькій області: роз'яснення аналітиків ISW

Сприяють рельєф і недостатня укомплектованість бригад ЗСУ

Просуванню російських військ у напрямку Покровська в Донецькій області сприяє нестача живої сили у Збройних силах України та рельєф місцевості на північний захід від Авдіївки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас, аналітики прогнозують уповільнення наступальної операції рф, оскільки війська агресора «просуваються до лінії крупних та більш урбанізованих населених пунктів».

У звіті ISW також зазначається, що армія рф використовує цю слабкість для поступового здобуття тактичних переваг на північний захід від Авдіївки, де війська агресора намагаються досягти обмеженого тактичного оточення Сил оборони на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине - Гродівка - Мирноград та на лівому березі річки Вовча.

Читайте також: Зеленський назвав нове місто, яке окупанти хочуть захопити

«Оприлюднені 1 серпня геолокаційні кадри демонструють, що російські війська просунулися далі в межах Веселого у напрямку траси Т0511. Найвіддаленіше підтверджене російське просування зафіксоване приблизно у 3,5 кілометрах від околиць селища Гродівка», - йдеться у звіті.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також