Чому так важко забезпечити зв’язок під час відключень електроенергії: пояснення експерта

В даному випадку потрібні доволі потужні генератори

ФОТО: ілюстративне

Експерт телекомунікаційного ринку Роман Хіміч розповів, для того, щоб забезпечити автономну роботу зв’язку на довгий проміжок часу можна виключно за допомогою генератора. Про це він повідомив в інтерв’ю УНІАН.

«В даному випадку потрібні доволі потужні генератори. Це велика залізяка до якої ще треба мати кілька сотень літрів пального», - сказав експерт.

Він також відмітив, що всі бажаючі можуть знайти найближчий майданчик і спробувати подивитися на обладнання. За його словами, це зазвичай кілька невеликих контейнерів, які розташовані на даху будинку чи поруч. 

 «Це компактні об’єкти, проектування яких взагалі не передбачало наявність генератора і запасів пального. Часто вони розташовані в будинках на технічних поверхах, де держава не подбала про скасування існуючих норм щодо зберігання великих кількостей пального», - сказав Хіміч. 

Експерт пояснив, що в більшості випадків, де не вдалося знайти місце для генератора, оператори покладаються на так звані мобільні групи, які будуть возити з собою генератор, ставити його і вмикати. 

Нагадаємо, що в Україні можливі відключення електроенергії навіть без ворожих обстрілів.

«Мобільні оператори виходять з того, що все ж таки тотальних блекаутів не буде. Вони розраховують, що блекаути будуть обмежені окремими районами або, можливо, кількома областями за один раз. Тому вони зможуть маневрувати цими мобільними групами, перекидаючи їх за необхідності», - вважає Хіміч.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк