Чому ворог став частіше бити артилерією: пояснення аналітиків

Загарбники зосереджують свої атаки на відволіканні та розосередженні українських сил

Фото ілюстративне

Ворожі війська рф стали частіше використовувати артилерію для компенсації своїх знижених наступальних можливостей. Про це у суботу, 8 квітня, заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

«Динаміка використання бойової артилерії в Україні відображає той факт, що російські війська використовують артилерію для компенсації своїх знижених наступальних можливостей. При цьому, українські війська більш точні у виборі цілей, але, ймовірно, теж отримують вигоду від того, що перебувають в обороні в більшості районів, адже наступальні операції зазвичай викликають підвищені потреби в артилерійських засобах.», - йдеться у звіті.

Аналітики ISW додали, що російська ракетна кампанія, спрямована на руйнування енергетичної інфраструктури України, остаточно провалилася, і рф, схоже, відмовилася від цих зусиль.

«Загарбники зосереджують свої поточні атаки на відволіканні та розосередженні українських сил, щоб завадити початку контрнаступу», - вказується у звіті.

Крім того, зазначають фахівці, Міноборони рф може готувати умови для нападу під чужим прапором у Сумській області.

«Незрозуміло, якого загального ефекту кремль має намір досягти за допомогою все більш дивних та неефективних російських інформаційних операцій, у яких стверджується про українські атаки під чужими прапорами», - йдеться у звіті. 

Читайте також: загинули батько й донька: росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю

В Інституті вивчення війни додали, що російські окупанти ведуть бої по всій лінії фронту, але їхній наступальний потенціал продовжує знижуватися.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена