Чотири країни остаточно закрили в’їзд для росіян (ВІДЕО)

Тепер росіяни сидітимуть вдома

У ніч з 18 на 19 вересня чотири європейські країни перестали пускати громадян РФ із шенгенськими туристичними візами, бо вважають, що їхні поїздки — це загроза суспільній безпеці усієї шенгенської зони. Про нові незручності для країни-терориста йдеться в сюжеті «ТСН».

Заборонили в’їзд для росіян Естонія, Латвія, Литва та Польща.

Так, від 00:00 год. 19 вересня Естонія, Латвія, Литва та Польща перестали впускати росіян з чинними туристичними візами незалежно від того, яка країна їх видала.

Подорож до Євросоюзу — це привілей, а не права людини. Й такими привілеями не можуть користуватися громадяни країни-агресора тоді, як в Україні катують людей — ось така спільна позиція країн Балтії та Польщі.

Уряди чотирьох країн пішли на жорсткіші заходи, на відміну від інших країн Євросоюзу, які ухвалили рішення лише призупинити спрощений візовий режим з РФ.

В Естонії зазначили, що понад 70 % росіян підтримують повномасштабне вторгення Росії в Україну, тому запровадження обмеження на в’їзд для них — це насамперед питання безпеки.

Додамо, що Естонія першою в ЄС запровадила нові візові санкції для громадян РФ, республіка закрила в’їзд для росіян з чинними шенгенськими візами, які раніше їм видала. Винятки все ж залишила — для родичів, дипломатів, водіїв та власників посвідок на проживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рада ЄС продовжила антиросійські санкції ще на півроку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена