Чули сильний вибух: в білорусі екстренно приземлився винищувач

У того самого МіГ-31К

Фото ілюстративне

У МіГ-31К над Молодечно спалахнув двигун. Перед цим місцеві жителі чули вибух. Про це повідомила моніторингова група Беларускі Гаюн.

В українських телеграм-каналах почала поширюватись інформація про вибух у Білорусі. Дані моніторингової групи вказують на те, що йдеться не про вибух, а, ймовірно, про помпаж двигуна.

Помпаж (ред.) — зривний режим роботи авіаційного турбореактивного двигуна, порушення газодинамічної стійкості його роботи, що супроводжується ударами в повітрозабірнику через протік газів, димленням вихлопу двигуна, різким падінням тяги і потужною вібрацією, яка здатна зруйнувати двигун.

У районі 12:00 (мінський час) жителі Молодечненського району (Мінської області) чули в небі сильний вибух, багато хто писав, що від нього затремтіли вікна в будинках, як у самому м. Молодечно, так і в передмісті.

Так ось, за даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн» саме в цей час, а точніше о 10:59 (київський час) над районом Молодечно у винищувача МіГ-31К ВКС РФ (RF- 95194) сталося загоряння одного з двох двигунів, яке супроводжувалося звуком вибуху - насправді ж це був звук помпажу двигуна після загоряння.

В результаті МіГ-31К ВКС РФ (RF-95194) був змушений екстрено завершити політ і повернутися на аеродром «Мачуліщі».

З даними групи, відбулося загоряння двигуна у саме того МіГ-31К, який вже горів 25 грудня 2022 р. спробі зльоту з аеродрому в Мачулищах.

Додамо, що сьогодні в Україні було оголошено повітряну тривогу

 

 

varta1.com.ua: Новини