Чи порушив розпорядження священник, який причащав вірян, — Ігор Зінкевич (відео)

про
про

Сьогодні, 7 квітня, до адміністрації «Варта 1» користувачка Наталія Шахрайчук надіслала відео, на якому видно, що в одній із церков Сихівського мікрорайону Львова священник причащає прихожан за церквою, на задньому дворі.

Після цього у спільноті розгорілася жвава дискусія, разом зі шквалом негативних коментарів на адресу церкви.

Щодо цієї ситуації висловив свої роздуми і адміністратор «Варта 1» Ігор Зінкевич.

"З точки зору, Розпорядження про служіння в часі епідемії, священник не порушив жодного пункту. Причастя відбувається на дворі, віряни далеко одне від одного, усі засоби безпеки були вжиті! Церква цього року закликає і просить молитися вдома, через онлайн трансляції, дотримуватися правил ізоляції і бути відповідальними за життя інших!" — повідомляє Ігор Зінкевич.

Враховуючи ситуацію виникає ще ряд запитань:



А що буде коли на Квітну неділю до храмів прийде ще більше людей?
Як має діяти церква, яка просить, залишатися вдома?
А чи у неділю Пасхи ми залишимося вдома ?

"Сьогодні багато хто звинувачує Церкву переглянувши відео, але храм це лише одна сторона медалі! Чи дотримуюся всі карантину в інших сферах мого життя!
І чи дотримуюся повноцінно карантину я .... Я дійсно хочу подякувати отцю Павло Дроздяк, який весь цей час давав розумні поради мені і завжди піклується про людей, він особисто не раз закликав молитися віддалено і зараз дано всі можливі ресурси для цього і це правильно в такий час", — додає Ігор Зінкевич.


https://youtu.be/ZK5kbTf34Js

Відео: Наталія Шахрайчук

varta1.com.ua: Новини