Цифра зросла: в ООН назвали кількість загиблих у війні з Росією цивільних

І це не повні дані

Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3974 випадки загибелі та 4654 випадки поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

Про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ, опублікованому 25 травня.

Зазначається, що серед загиблих — 1497 чоловіків, 985 жінок, 91 дівчинка та 99 хлопчиків, а також 69 дітей та 1233 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 938 чоловіків, 619 жінок, 108 дівчаток, 130 хлопчиків, а також 164 дитини та 2695 дорослих, стать яких невідома.

Більшість смертей та поранень людей зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область) та Попасної (Луганська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Додамо, що минулого тижня Управління верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 8189 випадків загибелі чи поранення цивільних людей в Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії — 3838 загиблих і 4351 поранений.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також