В Україні цифровізують судову систему, — Михайло Федоров

Цифровий суд в Дії

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Цифровізація суду — це частина Державної антикорупційної стратегії. Електронний суд зробить систему судочинства сучасною та більш ефективною. Частина сервісів буде в онлайні та в Дії. Це спростить документообіг, пришвидшить розгляд справ і полегшить комунікацію між учасниками справ. Для суддів буде менше паперової роботи й зекономлений час», - зазначив він.

«Зараз трансформуємо єдину інформаційну систему. Вона вже пройшла IT-аудит, тепер перевіряємо функціональність. Після закінчення сформуємо оновлену концепцію електронного суду», - додав він.

Окрім цього Мінцифри працює над електронним виконавчим документом у Дії — «це рішення суду, яке треба виконати примусово».

«Наприклад, ви дали гроші в борг за розпискою, вам їх не повернули, ви подали до суду — і суд постановив стягнути гроші з боржника. Тобто суд видає виконавчий документ. Щоб його отримати, треба відстояти чергу, це купа паперів і витраченого часу. Після запуску послуги документ буде в Дії», - пояснив він.

Онлайн суд буде доступним та корисним для 7 мільйонів людей: громадяни, прокурори, адвокати, слідчі, нотаріуси, бізнес та працівники судів.

Читайте також:Ердоган хоче мирних переговорів між Росією та Україною

«Як показує досвід, саме цифровізація є одним з найефективніших інструментів для боротьби з корупцією», - підкреслив Федоров.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб