Ціна питання 2000–3000 доларів: військовозобов’язаних чоловіків переправляли з Буковини за кордон

Достовірно знаючи, що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України, організували схему і заробляли гроші

Фото прокуратури Чернівецької області

Повідомлено про підозру трьом буковинцям, які сприяли військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону. Вони організували незаконне переправлення людей через державний кордон України. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області.

 Вони звинувачуються за ч. 3 ст. 332 КК України.

Достовірно знаючи, що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України, 24-річний мешканець села Їжівці Чернівецького району Чернівецької області, залучивши двох своїх односельчан, налагодив злочинну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

За 2000–3000 доларів США з особи обіцяли військовозобов’язаним громадянам України переправити їх через державний кордон поза пунктами пропуску.

Так, 5 березня 2022 року, організували перевезення 15 чоловіків віком від 18 до 56 років до села Банилів Підгірний. Звідти у пішому порядку повели їх до лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія у селі Фальків, Вижницького району, де були викриті військовослужбовцями Державної прикордонної служби України.

Наразі, вирішується питання щодо обрання організатору незаконної схеми та його співучасникам запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також