Ціни на автопаливо почнуть зростати вже найближчими днями

Відповідно, зросте вартість перевезень...

Довоєнні податки повертаються з 1 липня, проте на АЗС почнуть до цього готуватися заздалегідь – паливо зросте в ціні вже найближчим часом, щоб оператори могли закупити нову партію та торгувати без перебоїв.

Про це повідомляє «Zn.ua» з посиланням на засновника групи «Прайм» Дмитра Леушкіна.

За словами Леушкіна, мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне з середини червня через те, що з 1 липня повертається 20% ПДВ на паливо та акциз, який діяв до війни.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, залежно від котирувань на той момент... зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це буде виглядати як три-п'ять гривень на стелі прикрутять решту відріжуть від будь-яких бонусів", - написав експерт.

Він також наголосив, що це означає сплеск цін на все, включаючи тарифи на перевезення.

Оскільки пальне почне дорожчати найближчими днями, то запастись дешевим паливом не вийде. До того ж бажання багатьох українців, компаній та аграріїв встигнути закупити дешевше паливо ще більше «розігріє» ринок.

«Однозначно у всіх компаній є логістичне плече, грубо кругообіг бензовозу становить тиждень... і до двох. Залежно від черг на кордонах, довжини колії та інших факторів. Тож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово та з прискоренням», - додав він.

Читайте також: в Україні анонсували радикальні фінансові новації та податкову реформу.

Раніше повідомлялося, що депутати ВР не встигли скасувати податкові пільги та відновити перевірки для бізнесу з 1 липня з технічних причин. Однак, за словами голови фінансового комітету Ради Данила Гетьманцева, ці норми почнуть працювати з 1 серпня.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий