Ціни на пальне: скільки коштує бензин, газ і дизель — Мінфін

В Україні, станом на вечір 3 серпня, середня ціна бензину А-95 становить 50,07 грн/л

Фото: інформативне

За повідомленням фінансового порталу Мінфіну, на сьогодні середня ціна бензину А-95 становить 50,07 грн/л.

Ціна на бензин на заправках

Бензин А-95 «преміум» коштує в середньому 52,12 грн/л, бензин А-92 - 48,77 грн/л.

Середня ціна дизпалива складає 54,42 грн/л, дизпалива «преміум» — 57,24 грн/л.

Автомобільний газ продають у середньому по 28,56 грн/л.

Водночас, «AUTO.RIA» наводить такі дані щодо середньої вартості пального: бензин А-95+ коштує 51,99 грн/л, бензин A-95 — 50,07 грн/л, бензин A-92 — 48,76 грн/л, дизпаливо — 54,43 грн/л, автогаз — 28,66 грн/л.

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко  припустив, що пальне в Україні ще подорожчає восени.

«Зараз Нацбанк говорить про можливість подорожчання товарів, послуг у середньому по країні не більше, ніж на 30 %. Відповідно, нас ще чекають восени подорожчання продуктів харчування, палива», — сказав Дорошенко.

У липні інвестиційний банкір Сергій Фурса заявив, що ціна на бензин в Україні має зрости на 25 %, але це також залежатиме від інфляції та від ціни пального на європейському ринку.

Наприкінці липня директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн прогнозував, що скраплений газ в Україні може стабілізуватися на ціні 30 грн/л, вартість дизпалива сягне 60–63 грн/л, бензин коштуватиме 55–57 грн/л.

При цьому, на думку експерта, стрибка цін на пальне вдасться уникнути, якщо учасники ринку погодяться на меншу маржу в реалізації пального.

Водночас, директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров припускав, що ціна дизельного палива може зрости до 70 грн/л і навіть більше.

«Найімовірніше, українська влада спробує за рахунок девальвації гривні хоча б частково закрити дефіцит держбюджету 2022, а також допомогти експортерам. Але традиційно за все це заплатить населення, оскільки слідом за курсом валюти злетять і ціни на імпортні товари, зокрема, різке ослаблення гривні призведе до зростання цін на пальне», — пояснив своє припущення Гончаров.

Наявність пального на заправках в Україні

За даними «AUTO.RIA», у більшості областей бензин А-95+ є лише на заправках мереж «ОККО». У деяких областях, зокрема у Львівській і Одеській, ця марка бензину також є на заправках «SOCAR».

У Київській і Дніпропетровській областях бензин А-92 є лише на заправках «Авиас», у Львівській — лише на заправках «Chipo», подекуди (Чернігівщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина) ця марка бензину відсутня на мережевих АЗС.

Бензин А-95 є найбільш поширеним і наявний на заправках більшості мереж у різних областях України.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також