Ціни поповзуть вгору: водіїв попередили про подорожчання палива

Відповідно, зросте вартість і інших товарів та послуг

Фото ілюстративне

Найближчим часом в Україні очікується підвищення цін на пальне, щоб оператори могли закупити нову партію та забезпечити безперебійну торгівлю, повідомив засновник групи «Прайм» Дмитро Леушкін у своєму Facebook. Про це пише  «Стіна»

Відповідно до заяви експерта, автозаправні станції (АЗС) почнуть збільшувати ціни на пальне з середини червня.. Це пов’язано з поверненням 20% податку на додану вартість (ПДВ) на паливо та акциз, який застосовувався до початку військових дій, з 1 липня.

«Нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це виглядатиме як три-п’ять гривень на стелі прикрутять, решту відріжуть від будь-яких бонусів», — повідомив Леушкін.

Також експерт зазначив, що це призведе до зростання цін на всі товари та послуги, включаючи тарифи на перевезення.

З урахуванням майбутнього підвищення вартості палива найближчими днями, українцям буде важко запастися дешевим пальним. Щобільше, прагнення багатьох жителів України, компаній та сільськогосподарських підприємств придбати дешеве паливо лише посилить конкуренцію на ринку.

« Залежно від черг на кордонах, довжини колії та інших факторів. Тож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово і з прискоренням», — наголосив експерт.

Читайте також: Ціни на автопаливо почнуть зростати вже найближчими днями

Через технічні проблеми депутати Верховної Ради не встигли скасувати податкові пільги та відновити перевірки для бізнесу з 1 липня.

Однак голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев заявив, що ці заходи набудуть чинності з 1 серпня

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також