«Цинічна спроба росії виправдати вторгнення в Україну»: США та 45 країн ЄС засудили росію після зустрічі в ООН

Росія зловживає своїми правами члена Ради Безпеки ООН

Фото: інформативне

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз, Велика Британія та ще 44 країни світу, включно з Україною, засудили росію «за те, що вона знову зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації».

Про це інформує видання «UKR.NET».

«Ми відкидаємо постійні спроби Росії спотворити історію для власних політичних цілей і популяризувати надзвичайно шкідливі неправдиві наративи та дезінформацію про сусідні країни, включно з наклеюванням на інших ярликів «неофашистів» і «неонацистів» без жодних підстав. Питання зростання глобального неонацизму та антисемітизму заслуговують на змістовне та конструктивне обговорення. Ми шкодуємо, що це не було наміром Росії сьогодні, і багато разів вона проводила такі зустрічі на ту саму тему», — мовиться у спільній заяві, зробленій 12 липня за підсумками неформальної зустрічі у форматі Аррія, скликаної Постійним представництвом Росії при ООН.

«Сьогоднішня неформальна зустріч є ще однією цинічною та прозорою спробою Росії виправдати своє неспровоковане, повномасштабне та незаконне вторгнення в Україну, триваючі наслідки якого є жахливими не лише для народу України, але й для людей у всьому світі», — наголосили представники демократичних країн з чотирьох континентів від Північної Америки до Австралії і Нової Зеландії.

На їхню думку, Росія зловживає своїм правом як постійного члена Ради Безпеки ООН скликати неформальні зустрічі в форматі Аррія, тобто такі, які організовує член або Рада Безпеки для відвертого обміну думками у приватному порядку.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів