Цинічно насміхався: 16-річний учасник резонансної ДТП нахабно поводився в суді (ВІДЕО, ФОТО)

Сам Микола Харківський нахамив дочці загиблого «Бухим менше треба їздити».

Фото:Суспільне

Микола Харківський «намагався проскочити» на червоний сигнал світлофора, коли розігнав автомобіль до 180 км/год. Про це напередодні судового засідання у Червонозаводському райсуді 19 січня повідомила адвокатка Миколи Харківського Інна Данилова, пише «Суспільне». 

Окрім того, Микола Харківський нахамив у залі суду доньки чоловіка, який загинув у тій аварії. Між потерпілою жінкою з одного боку, і підсудним разом із його адвокатом з іншого сталася суперечка.

Під час засідання Микола Харківський поводився зухвало і навіть по-хамськи. Спочатку дочку загиблого обурив той факт, що він сидів і посміхався. Вона не змогла не відреагувати на це і запитала, що викликало його «хороший настрій».

Адвокат любителя божевільної їзди почала обурюватися — мовляв, чого ви його провокуєте. Вона здивувалася, чому дітям жертви ДТП не подобається, що обвинувачений у його смерті посміхається.

Сам Микола Харківський нахамив дочці загиблого «Бухим менше треба їздити».


«Він дав покази в ході досудового слідства. Казав, що їхав на своєму автомобілі, перевіряв стан даного авто, його швидкість. Це якийсь американський автомобіль. Він розігнав до 180 км/год у той момент, коли розумів, що не встигає пригальмувати. Коли він побачив, що не встигає пролетіти на зелений сигнал світлофора, чи вже жовтий мигаючий був, на тій швидкості, машина вже перевищувала швидкість. Він хотів проскочити на «червоний» і натиснув на газ швидше, щоб пролетіти — і так сталася ДТП», — сказала Данилова.

Фото: Суспільне

Підозрюваний за словами адвоката повністю визнає свою провину, але зазначає, що у його діях не було прямого умислу.

«Що стосується складу злочину ДТП, мій підзахисний визнає повністю, він не заперечує той факт, що від його дій настала смерть потерпілого... Це злочин, вчинений з необережності. Воно не має прямого умислу. Мій підзахисний порушив правила дорожнього руху, а не вчинив умисне вбивство у відношенні Носова», — сказала адвокатка.

Суму цивільних позовів від дітей загиблого Ігоря Носова у розмірі два мільйони гривень Данилова називає необґрунтованими.

«Вони перебільшені до неймовірних сум. Не тому, що вони оцінили життя свого батька в суму два мільйони гривень — кожен з них. Ні, я розумію, що життя — воно безцінне, але будь-який цивільний позов має бути обґрунтованим», — говорить адвокатка.

Родина Харківського не в змозі їх оплатити, зокрема, через накладений арешт на майно, каже Данилова.

«Вони не в змозі оплатити суму, навіть, якщо це буде половина, або навіть одна третя цієї суми. Вони не погасять шкоду. По-перше, тому, що в межах цивільних позовів було подано клопотання потерпілими про накладення арешту на все майно моїх підзахисних. Через це ще був накладений арешт на квартиру, у якій вони всі проживають. Машина, яка побита, вона вилучена, теж на неї накладений арешт. І накладений арешт на мобільний телефон», — сказала Данилова.

На засіданні 19 січня суд має розглянути питання про тримання під вартою 16-річного Миколи Харківського, який 26 жовтня 2021 року на автомобілі «Infiniti» зіткнувся з «Chevrolet», внаслідок чого загинув 58-річний водій «Chevrolet» Ігор Носов.
 
Нагадаємо, 16-річний водій «Infinity» Микола Харківський на момент вчинення смертельного ДТП у місті Харків не мав розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

6 жовтня, близько 20:40 год, у районі перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеської в Харкові сталося зіткнення автомобілів “Chevrolet Aveo” і “Infiniti”, який рухався на червоний сигнал світлофора і за кермом якого перебував підозрюваний. У результаті аварії водій “Chevrolet” загинув на місці. Трьох пасажирів “Infiniti” — двох хлопців, 19 років, і 16-річну дівчину з важкими травмами доправили в лікарню. У поліції підкреслили, що водії обох транспортних засобів ознак алкогольного сп’яніння не мають.

Фігурантом у справі є 16-річний водій «Infiniti», якого затримали в результаті автоаварії. 27 жовтня йому оголосили підозру.

28 жовтня суд у Харкові відправив 16-річного хлопця в СІЗО на два місяці без альтернативи у вигляді застави.

Додамо, батьків 16-річного водія “Infiniti” Миколи Харківського, який є фігурантом смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, можуть притягнути до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу. У такому випадку, їм може загрожувати позбавлення волі до 5 років.

Сам хлопець визнав свою провину у ДТП.

Мати підозрюваного водія “Infinity” Миколи Харківського зазначила, що не вчила дітей керувати автомобілем, та не розуміє, як автівка потрапила до рук сина.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також