«Циркони» росіян: в розвідці назвали мету атаки новими ракетами

Що відомо

Фото ілюстративне

Глава ГУР МО Кирило Буданов прокоментував ракетні атаки під час яких росіяни застосовували свою новітню розробку «Циркон». Ворог запускає «Циркони» з окупованого Криму. Там є щонайменше кілька пускових установок для запуску таких ракет. Про це в ефірі телемарафону повідомив глава ГУР МО України Кирило Буданов інформує Цензор.НЕТ

«Ракета »Циркон« насамперед – це протикорабельна ракета. У неї досить серйозні тактико-технічні характеристики. Використовуючи »Циркони«, Російська Федерація сподівається, що вона зможе пробити нашу систему протиповітряної оборони – ось і вся логіка, і нічого іншого там немає», – зазначив Кирило Буданов.

При цьому він зазначив, що із запуском «Цирконів» у росії немає проблем, поки вони ними б'ють із тимчасово окупованого Криму.

«Технічні можливості запускати »Циркони" по Україні в росії є в тимчасово окупованому Криму. Там є як мінімум кілька пускових установок для запуску цих ракет – берегові ракетні комплекси, які можуть застосовувати ракети «Циркон», – сказав головний розвідник країни.

Відомо, що росія використала ракету 3М22 «Циркон» для удару по Києву 7 лютого. Це підтвердили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ).

А 14 лютого британська розвідка припустила, що росіяни змогли адаптувати комплекс «Бастіон-П» під ракету «Циркон». Британські експерти зазначили, що це стане серйозним викликом для української ППО через швидкість і маневреність ракет.

Читайте також: росія вперше застосувала проти України важку авіабомбу

Наприкінці березня у Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що росіяни накопичили у Криму ракети «Циркон», оскільки звідти зручно обстрілювати Одесу та південь України.  

Для довідки: Ракета призначена для ураження надводних кораблів противника, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони. Розробку ракети «Циркон» розпочато з 2011 року. Льотні випробування боєприпасу проводять з 2015-го. У січні 2020 року відбулося перше випробування ракети «Циркон» пусками по мішені, розташованої на березі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також