Данілов повідомив, хто вирішуватиме чи доцільне здобуття другої вищої для чоловіків

Питання здобуття «другої вищої освіти, третьої, а подекуди й четвертої» є питанням «морального порядку»

Доцільність здобуття другої вищої освіти для чоловіків призовного віку під час війни визначатиме Міністерство освіти, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Про це сказав в ефірі Українського радіо

Данілов назвав питання здобуття «другої вищої освіти, третьої, а подекуди й четвертої» питанням «морального порядку» і зазначив, що його досліджуватиме міносвіти.  

"Міністерство освіти зараз буде розглядати це питання, проводитимуть аналіз, адже так сталося, що переважно чоловіки з певним життєвим досвідом – 40–50 років вирішили отримувати другу-третю освіту. Кількість людей, які хочуть здобути освіту, збільшилась в рази. 

Якщо ви можете служити в армії, придатні, то почекає навчання, чи ні, буде вирішувати відповідне міністерство" - сказав Данілов.

Читайте також: друга освіта не буде підставою для відтермінування мобілізації

Раніше, народний депутат і представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський заявив, з перших днів війни різко збільшилась кількість абітурієнтів 30-35 років, котрі почали раптом здобувати знання на денній формі навчання. Через це вони отримують відстрочку від мобілізації і в цьому можуть бути певні зловживання.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт