Данілов заявив, що процеси розпаду росії вже тривають

Він зазначив, що одним із основоположних факторів, які досі стримують розпад — це наявнісь ядерної зброї

ФОТО: Олексій Данілов

Перші 2–3 тижні після початку повномасштабного вторгнення в лютому були вирішальними для російських окупантів, натомість тоді розпочався крах їхньої армії.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу».

Данілов зазначив, що одним із основоположних факторів, які досі стримують розпад країни-агресорки, є наявність у неї ядерної зброї. У цьому контексті країнам Заходу важливо, щоб зберігався контроль над ситуацією. Тож вони шукають того, хто може бути наступником путіна.

«Ми маємо розуміння, що Заходу не дуже приємно, якщо ситуація стане неконтрольованою. Вони вже зараз шукають, хто буде наступником після Путіна. І на сьогодні усвідомлюють, що цю ситуацію потрібно тримати під контролем. Думаю, їм набридли всякі експерименти з 1991 року з росією, де був короткий проміжок нібито демократії, яка проіснувала не більш ніж 1,5–2 роки», — сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що росія приречена на розпад і ці процеси тривають, однак він уточнив, що це точно не станеться швидко.

Данілов вважає, що скоро серед росіян з’явиться багато тих, хто намагатиметься відмежуватися від дій путіна. А місцеві олігархічні групи можуть стати дійсно неконтрольованими, якщо в росії все ж реалізують рішення створити «приватні» армії.

«Це й буде той «паркан», через який путін навряд чи зможе перестрибнути», — вважає Данілов.

Нагадаємо, у РНБО назвали співвідношення втрат України та росії в ході контрнаступу ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк