«Давали на добу 100 грамів води»: мама розповіла про стан звільненого з російського полону сина (ВІДЕО, ФОТО)

Хлопець схуд на 40 кілограмів

Мама 26-річного бійця-азовця, захисника Маріуполя Володимира Лучка розповіла про першу телефонну розмову з сином. Так, 21-го вересня жінка дізналася, що її син повертається з чотиримісячного російського полону.

Про це повідомляє в сюжеті «Суспільне.Волинь».

До початку повномасштабної війни син працював закордоном. Військового досвіду раніше, — каже Оксана Лучко, — не мав. Повернувся в Україну та сказав рідним, що буде волонтерити.

«Насправді ж пішов у військо. Шостого квітня він написав мені останнє повідомлення і сказав, що в нього все добре. Далі я набирала, писала, а відповіді не отримала», — говорить жінка.

Згодом жінка дізналася, що  1 квітня син поїхав в Маріуполь.

«Їх відправляли туди вертольотами. Він знав, що летить туди в один бік та які можуть бути наслідки. Я його зараз питаю, чи зробив би зараз по-іншому, він каже, що ні: «Я б зробив так само навіть і не думаючи»», — розповідає Оксана Лучко.

Опівночі 21 вересня жінка почула новину про обмін полоненими.

У списках побачила ім'я та прізвище сина. Кілька разів їх перечитувала, щоб впевнитися, чи немає помилки. Пів на четверту ночі до неї зателефонував син з незнайомого номера. Оксана Лучко каже, що одразу впізнала його голос.
«Вов, де тебе можна знайти, на якій фотографії?», а він каже, щоб не шукала, бо не впізнаю. Там схуд більше як на 40 кілограмів", — розповідає мама Володимира Лучка.

Російські військові, — каже мама, — давали на добу 100 грамів води й 200 грамів їжі.

Оксана Лучко говорить, що зараз син на реабілітації, його повернення чекає родина та все село Борохів, де Володимир жив та навчався у школі.

Нагадаємо, нещодавно, 21 вересня, з російського полону повернулося 215 захисників України, серед яких і 9 прикордонників, які до останнього мужньо боронили Маріуполь.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі