ДБР перевірить працівників ТЦК, які під дулами автоматів провели мобілізацію у «Косино» (ВІДЕО)

На термальному курорті «Косино»

Вчора, 11 грудня, двох затриманих під час рейду військкомів на термальному курорті «Косино» відпустили. Про це пише 24 канал.

У межах компетенції ДБР перевірять ймовірні неправомірні дії військових ТЦК. Про це розповіла Юлія Шевченко, речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

«Під час мобілізаційних заходів працівники ТЦК затримали двох осіб, оскільки вони порушили вимоги законодавства про перебування на військовому обліку під час дії правового режиму воєнного стану,» – сказала Шевченко.

Після цього військовозобов'язані пройшли військово-лікарську комісію. Їх визнали придатними до військової служби, але вони написали заяву, в якій відмовилися від призову. Після цього затриманих відпустили.

Щодо цих двох осіб службовці ТЦК скерували відомості до правоохоронних органів. Адже вони ухиляються від проходження військової служби. Так, у поліції зареєстрували кримінальне провадження, яке передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 5 років. Берегівська окружна прокуратура займеться процесуальним керівництвом.

Читайте також: у «Косино» заявили, що ТЦК під дулами автоматів вивели із саун всіх відвідувачів

У прокуратурі відреагували на «заяву від комплексу »Косино". Правоохоронці вже опитали співробітників відпочинкового комплексу, службовців ТЦК, а також оглянули відеозаписи. Відтак, у межах компетенції ДБР ймовірно неправомірні дії військових ТЦК перевірять. Також наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також