ДБР під час отримання 600 тис грн хабаря затримало Народного героя України

49-річний Юрій Ульшин на псевдо “Грек”

Військовослужбовцем, якого 12 жовтня затримали в Дніпрі працівники Державного бюро розслідувань спільно з Нацполіцією, був 49-річний Юрій Ульшин на псевдо “Грек”. Про це “Новинарні” стало відомо із власних джерел в правоохоронних органах.

Старший лейтенант встановив “таксу” за безперешкодне нарахування бойових виплат чотирьом підлеглим, які виконували бойові завдання. У кожного підлеглого він вимагав по 150 тисяч гривень. Офіцера затримали під час отримання 600 тисяч хабаря.

Йому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Після затримання вже відбулося перше судове засідання, на якому підозрюваному встановили заставу в розмірі 800 тисяч гривень, і він був готовий її сплатити. Державне бюро розслідувань подало апеляцію. 

У Національній поліції Дніпропетровської області також зазначили, що, окрім 600 тисяч гривень, у Юрія Ульшина вилучили два пістолети, антидронову рушницю та інші речові докази.

Під час обшуку за його місцем мешкання виявили 20 нових коптерів, зарядну станцію EcoFlow та патрони.

Юрій Ульшин “Грек” пішов на війну добровольцем у 2014 році. У 2018-му був поранений узимку 2018 року на позиції на шахті “Бутівка”. Тоді ж отримав громадську відзнаку “Народний герой України”.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт