ДБР повідомило про підозру у держзраді віцепрем’єру уряду Азарова

Сівкович член «Партії Регіонів»

ДБР повідомило про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам ФСБ РФ за шпигунство. Про це інформує ДБР.

5-а служба федеральної служби безпеки росії утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Очолив її начальник 9 («українського») управління Департаменту оперативної інформації 5-ої служби ФСБ Росії Ігор Чумаков.

До її складу входили співробітники ФСБ, у тому числі Олександр Чуліндін, Марина Тєрєнтьєва та представники інших державних органів країни-агресора.

Залучили фесбешники до своєї протиправної діяльності й Володимира Сівковича. Також у злочинну групу входив  ексначальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч, який у свою чергу залучив до групи інших громадян України.

Володимир Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яка збирала та передавала представникам РФ відомості, що становлять державну таємницю.

Колишній заступник секретаря РНБО створив у москві «політичний офіс», працівники якого начебто займались суспільно-політичною діяльністю.

Володимиру Сівковичу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби ФСБ Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114. (шпигунство).

Нагадуємо, 16 липня 2022 року ДБР та СБУ провели спільну спеціальну операцію та затримали колишнього начальника СБУ в Криму Олега Кулініча. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (посібництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Довідково:

Володимир Леонідович Сівкович (нар. 17 вересня 1960, село Гостра Могила, Ставищенський район, Київська область) — український політик, народний депутат 4-го, 5-го та 6-го скликань. Віцепрем’єр відповідальний за силовий блок у першому уряді Миколи Азарова з 11 березня до 13 жовтня 2010. Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з жовтня 2010 до грудня 2013. Член Партії регіонів.

Раніше, суд виніс вирок чотирьом українцям за держзраду.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт