ДБР повідомила про підозру трьом митникам

630_360_1531590350-1030
630_360_1531590350-1030

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру у зловживанні владою двом головним державним інспекторам митного поста «Західний» та державному інспектору відділу адміністрування митних платежів Львівської митниці ДФС. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено:


  • посадовці у змові з підприємцями налагодили злочинну схему розмитнення  вантажних автомобілів марки «MAN» на територію України через митний пост «Західний» із заниженням митної вартості;

  • підозрювані не перевіряли відомостей, що містяться у документах, які підтверджують митну вартість іноземних вантажівок та ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор».


Внаслідок дій митників, нарахування митних платежів проводилося за значно заниженою ставкою, через що державний бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області.

Злочин кваліфікують як, зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам  (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

varta1.com.ua: Новини