ДБР повідомило підозру СБУшнику, який впустив за кермо неповнолітнього, що спричинило летальну ДТП

5353
5353

У середу, 5 лютого, військова прокуратура Ужгородського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Головного управління військової контррозвідки СБУ.


Про це інформує пресслужба Військової прокуратури Західного регіону України.


Під час слідства було встановлено, що вказаний підполковник, маючи право на користування транспортним засобом марки «Chevrolet Cruze», у жовтні 2017 року, допустив до керування автомобілем неповнолітнього, який не мав водійського посвідчення.


17-річний водій, порушивши Правила дорожнього руху, виїхав у кювет, де автомобіль перекинувся та зіткнувся з деревом. Внаслідок ДТП, пасажир, який перебував на задньому сидінні, від отриманих травм, загинув на місці події.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 287 КК України (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) здійснювала військова прокуратура Ужгородського гарнізону, а досудове розслідування — Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.


Санкція ст. 287 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на термін до 2 років, або обмеження волі на термін до 5 років, або позбавлення волі на термін до 5 років, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на термін до 3 років або без такого.

varta1.com.ua: Новини