ДБР проведе спецрозслідування проти експрезидента України

Державне бюро розслідувань отримало дозвіл суду на проведення спецрозслідування

У Державному бюро розслідувань отримали дозвіл суду на проведення спецрозслідування проти експрезидента-втікача України Віктора Януковича. Про це повідомили 1 червня у ДБР. 

Віктора Януковича  звинувачують у тому, що він схилив військовослужбовців УДО до дезертирства. 

Так, 24 лютого 2014 року колишній президент України тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників акцій протесту, схилив заступника начальника Управління державної охорони України — начальника Служби безпеки Президента України до дезертирства.
«Евакуації» експрезидента з околиці села Урзуф Мангушського району Донецької області допомагали співробітники силових відомств РФ.

Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Натомість разом з підозрюваним виїхав за межі України до російської федерації.

На сьогодні у кримінальному проваджені підозрюються 4 особи. Крім Януковича, який безпосередньо керував незаконним переправленням осіб через державний кордон, також підозри повідомлені співробітникам Управління державної охорони України та цивільній особі.

«Зокрема, у лютому 2022 року слідчі Державного бюро розслідування за погодженням із прокурором Офісу Генерального прокурора вже повідомили колишньому президенту України Віктору Януковичу нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно президент-втікач Янукович написав українцям, що Україні загрожує Польща, а з Росією не можна говорити з позиції сили

Суд надав дозвіл на арешт експрезидента України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також