Дефолт росії розпочався

Рф не змогла погасити кредит у доларах та відправила рублі

Ілюстрація: Оbozrevatel

Мінфін США заборонив Росії виплачувати зовнішні борги, використовуючи заарештовані валютні резерви. У результаті росіяни спробували заплатити 560 млн доларів рублями, однак цей платіж зараховано не буде, повідомляє «Оbozrevatel».

Як повідомляє Мінфін РФ, «іноземний банк-кореспондент відмовив у виконанні доручень на виплату купонного доходу та погашення номінальної вартості за облігаціями зовнішніх облігаційних позик Російської Федерації з терміном погашення у 2022 році».

За словами представника Мінфіну США, коли настав термін виплати найбільшої суми, включаючи основний платіж у розмірі 552,4 млн доларів за облігацією з терміном погашення, уряд США вирішив перекрити доступ Москви до заморожених коштів.

І якщо РФ не заплатить, то їй загрожує історичний дефолт. «Росія повинна вибирати між виснаженням цінних доларових резервів, що залишилися, надходженням нових доходів або дефолтом», — сказав представник Мінфіну США.

Росії, яка має в обігу 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 мільярдів доларів, досі вдавалося уникати дефолту за своїм міжнародним боргом, незважаючи на безпрецедентні західні санкції. Але це завдання ускладнюється.

Як повідомлялося, у Росії заборонили вільне обіг готівкового долара, зобов’язали експортерів продавати 80 % валютної виручки, а при купівлі запровадили величезні комісії. Це дозволило опустити «офіційний курс долара» до позначки нижче за 90 рублів, хоча на росіян це ніяк не вплинуло.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також