Депутат однієї з місцевих рад на Львівщині вимагав та отримав хабара (фото)

IMG-20190221-WA0016
IMG-20190221-WA0016

Відділ комунікації поліції Львівської області сповіщає, що на Львівщині, під час отримання неправомірної вигоди, затримали чиновника. З’ясовано, що кошти депутат, однієї з місцевих рад на Львівщині, вимагав та отримав за сприяння у позитивному вирішенні питання щодо виділення суб’єкту господарювання у власність двох земельних ділянок, прилеглих до автомобільної дороги міжнародного значення.

Зловмисника викрили працівники відділу розслідування особливо тяжких злочинів-детективи слідчого управління поліції Львівщини, спільно з оперативниками управління захисту економіки у Львівській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, 52-річний депутат однієї з місцевих рад на Львівщині, зловживаючи службовим становищем та владними повноваженнями, вимагав у суб’єкта господарювання неправомірну вигоду у сумі сорок тисяч гривень, за сприяння у прийнятті сесією місцевої ради позитивного рішення щодо виділення у власність двох земельних ділянок площею 0,12 га, прилеглих до автомобільної дороги міжнародного значення.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання — штраф у сумі від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно ст. 208 КПК України, 21 лютого, під час одержання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі тридцяти тисяч гривень. Невдовзі суд обере для затриманого міру запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

[gallery columns=«4» link=«file» ids=«107650,107651,107652,107653»]

varta1.com.ua: Новини