Депутат забороненої партії «ОПЗЖ» намагався незаконно виїхати за кордон (ФОТО)

СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів рф

На Закарпатті біля кордону зі Словаччиною, обвинуваченого Службою безпеки депутата забороненої партії «ОПЗЖ», затримано під час незаконного перетину кордону зі Словаччиною. Про це повідомили пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ та пресслужба управління СБ України в Черкаській області.

За даними прикордонників, депутат хотів незаконно перетнути українсько-словацький кордон. Під час патрулювання прикордонний наряд відділу “Великий Березний” побачив чоловіка за кількасот метрів від держрубежу. Його зупинили біля огорожі у напрямку Словаччини.

Під час проведення перевірочних заходів оперативні співробітники прикордонного загону встановили, що затриманий є депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 і ч.3 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників».

Фото: СБУ

Правопорушника доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону україни». Після проведення необхідних заходів чоловік вибув з прикордоння у супроводі співробітників відповідних правоохоронних органів.

В березні цього року СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів рф та заперечення збройної агресії проти України.

За даними слідства, фігурант, будучи ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля.
Серед власного оточення агітатор поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО.

Також встановлено, що він ініціативно вийшов на звʼязок з колишнім народним депутатом України від заборонної «Партії регіонів» Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в рф.

У повідомленнях колишньому «регіоналу» він надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових.

Перебуваючи під нічним домашнім арештом, він вирішив втекти за кордон.
На невдалій спробі перетину українсько-словацького кордону підозрюваного було затримано.

Читайте також: на Волині жінка хотіла перетнути кордон на вкраденому авто

Наразі судом йому обрано посилений запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також