Депутатка Європарламенту роз'яснила, чому Польща не збила ракету рф над своєю територією

За її словами, вони були готові, але зробили це свідомо

Рішення Польщі не збивати російську ракету у своєму повітряному просторі було свідомим, адже це могло спричинити додаткові пошкодження та загрозу для населення країни. Про це сказала депутатка Європарламенту від Польщі Ружа Тун унд Гогенштайн, пише ТСН.ua.

 «Це завжди небезпека збивати (ці ракети – ред.). Бо ракета зайшла на дуже короткий час у повітряний простір Польщі. Її були готові збити. Але ми також можемо спровокувати пошкодження, коли вона впаде. І ми не знаємо, де вона впаде, бо це може бути там, де проживає населення Польщі. Тому її дуже свідомо не збили», - сказала Ружа Тун унд Гогенштайн.

За її словами, польські військові уважно стежили за траєкторією ракети та були готові збити її у разі необхідності. Однак, враховуючи, що ракета перебувала в повітряному просторі Польщі лише 39 секунд, було ухвалене рішення утриматися від цього.

«Я вважаю, що НАТО відреагувало дуже сильно. Альянс проінформував дуже чітко, що вони захищатимуть (свою територію – ред.). Також польське суспільство було проінформоване, що існує велика різниця з попереднім урядом (мається на увазі партію Право і справедливість, яка була при владі в Польщі 8 років до парламентських виборів у Польщі минулої осені – ред.). І вони просигналізували дуже чітко, що вони готові. Тому, я сподіваюся, що це не була провокація», - сказала Ружа Тун унд Гогенштайн.

Російська ракета над Польщею 24 березня

 Під час нічної атаки України 24 березня російська крилата ракета перетнула повітряний простір Польщі. Ракета залетіла до Польщі о 04:23 та пробула там 39 секунд. Протягом усього польоту за нею спостерігали військові радари.

Читайте також: в МЗС Польщі заявили, що у НАТО розглядають можливість збиття ракет рф біля кордонів блоку

Пізніше міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що Повітряним силам не було потреби збивати російську ракету в ніч проти 24 березня. За його словами, Варшава не мала впевненості, що боєголовка спрямована в якусь ціль на території Польщі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також