Депутатка від «Слуги народу» пропонує ввести податки на iPhone

Та іншу розкіш

Очільниця комітету Верховної Ради з питань бюджету та нардепка від “Слуги народу” Роксолана Підласа виступила за введення нового податку на “розкіш”, згідно з яким пропонується збільшити відсоток військового збору для людей, які заробляють понад 20 тисяч гривень на місяць. Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону.

Така пропозиція виникла під час обговорення питання про гроші на мобілізацію. За словами нардепки наразі розробляються певні стратегії й серед них — прогресивна податкова шкала для військового збору, тобто чим вища зарплата, тим більше платиться в бюджет.

“Якщо ви заробляєте мало, ви не повинні платити великий податок навіть зараз. А якщо ви заробляєте понад 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. У народних депутатів зарплата вища, ми можемо платити 5%. Це було б справедливо”, — сказала вона.

Також розглядається введення “податків на розкіш”, під якими мається на увазі оподаткування дорогих покупок, від смартфонів до автомобілів.

“Новий iPhone за 60-70 тисяч гривень може обкладатися податком. Якщо ви заробляєте понад 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не півтора відсотка, а три відсотки. Треба подумати про податки на розкіш”, — сказала депутатка.

Раніше повідомлялося, росія має нові цілі та планує «великий наступ» - Financial Times

На її думку, обкладати додатковими митами предмети розкоші потрібно одразу при ввезенні в Україну. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт