Десантник 80-ї ОДШБр захищає Україну разом з трьома рідними братами і двома племінниками (ФОТО)

Він врятував одного з братів, який отримав важке поранення

Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Десантник Ілля та три його рідні брати захищають Батьківщину в складі ДШВ ЗС України. Пішли до лав ЗСУ і два його племінники, повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

На фото — командир десантно-штурмового відділення на ім’я Ілля. Мужній й загартований в боях десантник воює в лавах тактичної групи 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ. Чоловік показує свою улюблену зброю — 40 мм, шести зарядний гранатомет M32, яким він нещодавно наніс суттєві ураження противнику.

— Дуже добра річ для ближнього бою. Ворог почав штурмувати наші позиції. Бронетехніка пішла, піхота, — пригадує досвідчений десантник. Дистанція була до 100 метрів й я почав відстрілюватись з укриття. Й цей “красунчик” дуже допоміг нищити ворогів, — розповідає Ілля.

Він мобілізований доброволець з Буковини. З перших днів повномасштабної російської агресії, чоловік полишив свою роботу в будівельному бізнесі й став до лав війська. Його підрозділ вів бойові дії на півдні, а зараз боронить схід України від російських загарбників. Разом з Ільєю, в лавах Десантно-штурмових військ ЗС України служать три його рідні брати.

— Один з моїх братів отримав важке поранення в боях. Тоді, мені вдалося винести його на собі. Евакуювати, — пригадує Ілля. Лікарі його стабілізували. Зараз він йде на поправку. Ще два племінники так само, як й ми пішли до армії й пишаються цим, — зазначив Ілля.

Як повідомлялося, Львівські десантники безупинно нищать танки російських окупантів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий