Десять постраждалих під час бомбардування Яворівського полігону, перебувають у важкому стані

Жоден іноземний громадянин не постраждав

Фото: ЛОДА

10 поранених унаслідок авіаудару по Яворівському полігону перебувають у важкому стані, заявив сьогодні на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Станом на сьогоднішній ранок десять людей перебувають у важкому стані», — сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Козицький наголосив, що внаслідок бомбардування не постраждав жоден іноземний громадянин.

Як повідомляє Львівська ОДА, сьогодні начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький відвідав поранених українських захисників, які проходять лікування у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Сюди скеровують військових з різних куточків України в тому числі ті, які постраждали від вчорашнього ракетного обстрілу міжнародного центру миротворчості та безпеки у селі Старичі.

Начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Володимир Книгиницький розповів про потреби центру. Він повідомив, що станом на зараз є потреба у компонентах та препаратах крові, а саме в еритроцитах та свіжозамороженій плазмі.

''Проблем зі здачею крові немає, адже багато людей звернулося з пропозицією стати донорами, а також у нас є досить запасів крові'', — сказав начальник центру.

Володимир Книгиницький зазначив, що військові отримують усю необхідну допомогу та перебувають під цілодобовим наглядом лікарів.

Як повідомлялося, вранці, 13 березня, російські збройні сили завдали ракетного удару по Яворівському полігону, у Львівській області. За даними М. Козицького, випустили понад 30 ракет, загинули 35 людей і 134 дістали поранення різного ступеня тяжкості та госпіталізовані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушень, передбачених частиною 3 статті 100 та частиною 2 статті 437 КК України (зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України і планування, підготовка, розв’язання та ведення агресивної війни).

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також