Деталі вибуху на білоруському аеродромі: пошкоджено російський літак

Вибухівку могли скинути з повітря

ФОТО: ілюстративне

Вранці 26 лютого на військовому аеродромі «Мачуліщі» в Білорусі пролунали два вибухи. Пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку.

Район аеродрому оточений, військові та співробітники ДАІ перевіряють усі автомобілі, які проїжджають.

Про це повідомляє BYPOL.

Ймовірно, на літак скинули вибухівку «з невідомого об'єкта». Також 26 лютого до «Мачулищ» прибув російський борт ІЛ-76 з номером RF-86843. Раніше він прилітав до Білорусі у лютому 2022 року. 

Ініціатива BYPOL додає, що російський літак ймовірно отримав серйозні пошкодження та тривалий час більше не зможе літати. Відповідальні за вибух ймовірно білоруські партизани. 

«Унаслідок 2-х вибухів постраждали передня і центральна частини літака, пошкоджено авіоніку та радіолокаційну антену. Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить. Подія сталася під час роботи поблизу цього літака снігоприбиральної техніки. Напевно, як це вже неодноразово траплялося на російських військових об'єктах, хтось знову не дотримувався заходів пожежної безпеки і курив біля борту», - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у Білорусі в неділю, 26 лютого, на військовому аеродромі «Мачулищі», звідки злітають російські ракетносці МіГ-31, пролунало два вибухи.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк