Детонація тривала до 11-ї ранку: стали відомі шалені втрати окупантів внаслідок вибухів у Луганську

Ворожа техніка дислокувалась на Луганському авіаційному ремонтному заводі та на летовищі

ФОТО: скриншот з відео

Вночі 17 жовтня на об’єктах військової інфраструктури російських окупантів у Луганську пролунали потужні вибухи - знищені російські гелікоптери та обладнання. Детонувало до 11-ї ранку. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

 «Вночі на об’єктах військової інфраструктури російських окупантів у Луганську пролунали потужні вибухи. Детонація тривала до 11-ї ранку. Ворожа техніка дислокувалась на Луганському авіаційному ремонтному заводі та на летовищі колишнього Луганського вищого авіаційного училища військових штурманів, так званого ВВАУШ», - написав він.

Так, 17 жовтня у Луганську та Бердянську знищено:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;
  • спеціальна техніка, яка розташовувалась на аеродромах;
  • пускова установка ППО;
  • склад боєприпасів;
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

За даними Лисогора, втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів.

Голова Луганської ОВА зазначив, що російські вертольоти Мі-24, Мі-28 та Ка-52 активно використовуються росіянами на Луганщині під час обстрілів населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

У радянські часи місцевий авіаремонтний завод одним з перших оволодів технологіями ремонту та модернізації двигунів. Окупанти та їхні місцеві посіпаки з весни поточного року почали вихвалятись успіхами у цій галузі.

Так, 5 квітня окупанти провели на згаданому заводі перше, за їхніми словами, з 2014 року стендове випробування двигуна, у а в червні туди набрали робітників.

Наприкінці вересня пропагандистські ЗМІ хизувалися нарощуванням виробництва на заводі на 20%.

«Вони навіть переобладнали для власних потреб музей авіаційної техніки, розташований на території заводу. Про це свідчать супутникові знімки, зроблені нещодавно. Може, хотіли сховатись серед експонатів?! Як закономірний результат, жителі області змогли сьогодні бачити та чути святковий салют на честь високих трудових досягнень окупантів Луганська», - резюмував Лисогор.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також