Деякі пенсіонери отримають підвищені виплати у червні: детальніше

Підвищать виплати лише невеликій кількості українців

ФОТО: ілюстративне

Від червня пенсії в Україні перерахують, і деяким уже підвищили виплати на 4 тисячі гривень. Однак більша частина пенсіонерів отримує менше за середню суму. Звертатися до Пенсійного фонду для перерахунку не потрібно. Про це повідомляє Пенсійний фонд.

«З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у тому числі у січні-лютому 2024 року. 

 Оскільки до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року надійшли у травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме у травні. При цьому перерахунок проводиться без додаткового звернення. 

Раніше повідомляли, в Україні зміняться вимоги виходу на пенсію: що відомо

«Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці», - зазначили у ПФУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також