Деякі українці зможуть проходити ВЛК без медогляду

Люди з інвалідністю та іншими хворобами

Люди з інвалідністю та чоловіки з певними хворобами зможуть пройти ВЛК без проведення медичного огляду. Для цього потрібна інформація з системи для закладів охорони здоров'я Helsi.

Адвокат Роман Сімутін у Telegram-каналі повідомив про те, що уряд врегулював постановою № 932 порядок проходження ВЛК для осіб з інвалідністю та осіб, які мають певні захворювання.

Він зазначив, що виписки з Helsi допоможуть комісії ВЛК заочно дізнатися про проблеми зі здоров’ям громадян без їхньої фізичної присутності. Правознавець назвав такі зміни, коли громадяни, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю (та інші перераховані категорії осіб), подають на розгляд ВЛК РТЦК документи:

Які підтверджують відповідний стан (захворювання), виданий в установленому порядку за формою первинної облікової документації № 080-3/о;

Які підтверджують інвалідність (медичний висновок про дитину з інвалідністю віком до 18 років за формою, затвердженою МОЗ, довідку з акта огляду МСЕК за формою, затвердженою МОЗ, посвідчення, яке визначає відповідний статус, або пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує наявність соцдопомоги відповідно до законодавства, в якому зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Читайте також: Три категорії чоловіків до 25 років можуть мобілізувати

Без проведення медогляду постанова ВЛК приймається на основі поданих документів та даних, наявних в електронній системі охорони здоров’я.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також