Діагностували двобічну пневмонію, плеврит та фіброторакс: у Львові врятували 14-річну дівчину з анорексією

Усе почалося із симптомів кашлю та підвищеної температури тіла

ФОТО: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Львівські медики врятували життя 14-річній дівчині з критично низькою вагою 36 кг та двобічною пневмонією. Про це повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит».

Все почалося із симптомів кашлю, задухи, підвищеної температури тіла та болі у лівій грудній клітці. 

 «Фахівці поставили дівчині діагноз – двобічна пневмонія, лівобічний ексудативний плеврит (запалення листків плеври, накопичення ексудату у плевральній порожнині) та лівобічний фібриноторакс (відкладення фібрину на листках плеври з утворенням обмежених порожнин з рідиною)», – йдеться у повідомленні.

Процес одужання дитини був ускладнений супутньою патологією – анорексія. Зокрема, був низький білок та відсутність сил в організмі. У реанімації дівчина вживала спеціальні суміші і  мала вагу 36 кілограм. 

ФОТО: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Спершу 14-річна дівчина була у пульмонологічному відділенні Центру, далі її перевели до хірургічного. Лікарі провели торакоскопію, адгезіолізис, санацію та дренування плевральної порожнини.

«Завдяки злагодженим та фаховим діям команди фахівців нашого Центру дитячої медицини, лікарні « Охматдит»  дівчину успішно вилікували. Вона вже виписана додому», – розповідають лікарі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк