Динаміка на півдні: контрнаступ ЗСУ, тяжкі бої та заблокована окупантами Херсонщина

Загарбники також продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру

ФОТО: ілюстративне

Ситуація на лінії зіткнення має свою динаміку. Внаслідок контрнаступальних дій українських військ, росіянам доводиться відступати зі значними втратами та займати оборону на невигідних недообладнаних рубежах.

Про це повідомляє ОК «Південь».

«Бойові дії тривають. Загарбники продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в населених пунктах вздовж адмінмежі Миколаївщини та Херсонщини. Знов атаковано Миколаїв реактивними системами залпового вогню. З відчаю ворог намагається болюче вжалити і знов влучає в житлові квартали. Попередньо, є поранені серед цивільного населення. Інформація уточнюється», — розповіли в ОК «Південь».

На тимчасово окупованій Херсонщині, шляхи виїзду на підконтрольні Україні території повністю заблокували. Автівки, якими люди намагаються виїхати з окупованих територій, ретельно фільтрують та повертають назад.

«Не отримавши позитивної реакції світової спільноти на свою заяву про нібито готовність створення гуманітарних коридорів для виведення цивільних суден з заблокованих портів України, рашисти продовжують блокаду. Їх корабельне угруповання лишається без змін, підтримуючи загрозу ракетних ударів. Також високою залишається імовірність атак стратегічною авіацією», — зазначили в оперативному командуванні. 

Місцева влада закликає жителів південних регіонів дотримуватись заходів та алгоритмів безпеки.

«Пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів, не наражайте себе на небезпеку на узбережжі та в інших заборонених для відвідування зонах», — йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також