Дипломат прогнозує зіткнення росії з НАТО

Всі чекають, коли росія ослабне…

Ілюстрація: nato.int

Дипломат Валерій Чалий вважає, що Україні потрібні союзники у війні з росією, а не посередники, щоб про щось домовлятись з РФ.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Зіткнення росії з країною НАТО обовʼязково буде. Цього не уникнути. Просто всі хочуть, щоб росія ослабла до цього моменту і вже 100 % брати участь у перемозі над РФ. Для нас це просто катастрофа. Оскільки наші люди зараз гинуть. Тому працюємо і будемо працювати в таких складних умовах. Проте потрібно бути дуже уважними, щоб знову ця ситуація з зерном для дітей Африки не повернулась нам боком», — пояснив Чалий.

Дипломат наголосив, що Україні потрібні союзники у війні з росією, а не посередники, щоб про щось домовлятись з РФ.

«Я можу бути неправий. Проте коли укладаються такі угоди, як про зерновий коридор, то звісно є вигода для України, але там є і вигода для наших партнерів. Я з самого початку зернових угод вбачав масу пасток для України. Найбільшою пасткою є те, що при такій війні, коли росія тільки нарощує ескалацію, угодами нічого не вирішується. Якщо ми угодами будемо вирішувати проблемні питання, то всі будуть говорити, що в умовах війни можна торгувати й вирішувати будь-які ситуації. Тому Україні потрібні союзники, а не посередники», — додав він.

Як раніше повідомлялося, якщо президент росії володимир путін коли-небудь наважиться загострити конфронтацію з НАТО, то однією з його перших цілей може стати Сувалкський коридор, який проходить по кордонах Польщі та Литви.

Як інформувала «Варта 1», на росії заявили про наближення військового зіткнення з НАТО.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий