Дипломат розповів, чому путін не поїде на саміт G20

Ознака слабкості

ФОТО: ілюстративне

Президент РФ володимир путін отримуючи відсіч на полі бою в Україні не готовий до ляпасів на міжнародному майданчику, зокрема, на саміті «Великої двадцятки».

Дипломат Олександр Щерба в ефірі «Еспресо» заявив, що саме тому очільник РФ відправляє на саміт міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

«Звичайно, путін злякався, бо він отримує від ЗСУ таких ляпасів, що ляпаси ще й на міжнародному майданчику для путіна були б дуже болісними, до того ж довелось би пройти через те, що пройшов Лавров на засідання міністрів закордонних справ G20. Крім того, ганьба росії, яку пережив Лавров на попередній зустрічі, продовжиться на цьому саміті», — зазначає він.

Дипломат вважає, що відмова путіна від візиту на Балі як очільника країни, яка входить до «Великої двадцятки», це «є ознакою слабкості, переляку, ганьби та ізоляції».

«А росія є членом G20 і не приїзд її очільника на саміт — є ознакою слабкості, переляку, ганьби та ізоляції, у яку потрапила росія через свої ганебні рішення. Членство у «Великій двадцятці» визначається рівнем економічного розвитку країни, обсягом бюджету, тому будемо сподіватися, що у наслідок цієї війни рівень економіки та бюджет РФ впаде до такого рівня, що перебування цієї держави серед більш-менш розвинутих країн світу буде безглуздим», — підсумував Щерба.

Раніше повідомлялося, що речник володимира путіна, диктатора РФ, Дмитро Пєсков підтвердив, що він сам не поїде на саміт лідерів G20, який відбудеться на Балі. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк