Дипломати розшукали зниклого в Ізраїлі громадянина України

Щодо інших звернень працюють

Зараз МЗС України працює над отриманням офіційного підтвердження щодо можливої смерті 1 громадянки України внаслідок бойових дій в Ізраїлі. Натомість одного чоловіка вдалося розшукати. Про це повідомив у  речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook

Інформація про інших постраждалих українців наразі не надходила.

Як зазначається, оперативний штаб МЗС України для надання допомоги українцям в Ізраїлі працює в цілодобовому режимі. За минулу добу українські дипломати розшукали 1 громадянина, який зник на півдні країни. Допомогли 1 родині виїхати із міста Ашкелон. Знайшли тимчасове житло для 2 родин на тлі скасованих авіарейсів.

«Загалом оперативний штаб опрацював 80 звернень громадян. Запити стосувалися встановлення місця знаходження родичів, шляхів виїзду із зон бойових дій, пошуку тимчасового житла, отримання інформації про розвиток безпекової ситуації та порядок дій в контексті забезпечення власної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Ніколенко наголошує, що триває робота задля отримання офіційного підтвердження можливої смерті 1 громадянки України. Інформація про інших постраждалих українців наразі не надходила.

Українське посольство на постійному контакті із ізраїльською поліцією, рятувальними службами, основними лікарнями, інститутом судової медицини Ізраїлю.

«Тримаємо також зв‘язок із українцями, які перебувають в Секторі Газа, розробляємо маршрути екстреного виїзду із анклаву, в разі настання такої потреби», - додав речник МЗС.

Читайте також: як рф спробує використати напад на Ізраїль щодо війни в Україні

За будь-якої критичної ситуації, громадян закликають звертатися на телефон «гарячої лінії»:

 Посольства України в Ізраїлі: + 972 546 676 782

 Української дипустанови у м. Рамалла: + 972 59 823 93 99 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена