Директор ЛКП піде під суд за зимове прибирання вулиць Львова

Завдав збитків державі на майже 2 млн грн

Ілюстрація: ЛМР

У Львові судитимуть директора комунального підприємства, який через службову недбалість завдав збитків державі на майже 2 млн грн.

Як повідомляє прокуратура Львівської області,скеровано обвинувальний акт відносно директора одного із комунальних підприємств Львова за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, директор комунального підприємства уклав договір з районною адміністрацією про надання послуг з прибирання та підмітання вулиць в одному з районів Львова.

У подальшому обвинувачений  не здійснив перевірку відомостей і підписав акт приймання виконаних робіт  із зазначеними неправдивими відомостями, а саме завищеною вартістю витрат за використання та експлуатацію машин та механізмів на зимове утримання автомобільних доріг та надання послуг з прибирання та підмітання вулиць (зимового утримання).

«А саме до вартості машино-годин автомобільної техніки, яка знаходиться на зимовому чергуванні  без виїзду, було безпідставно включено витрати на амортизаційні відрахування. За результатами експертиз, вартість робіт була завищена на 1,8 млн грн», зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Львів увійшов до трійки міст України, де витрачають найбільше коштів на прибирання вулиць.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також