Дискваліфікація фехтувальниці Харлан, яка не потиснула руку росіянці

Українську фехтувальницю Ольгу Харлан втягнули у скандал на чемпіонаті світу у Мілані. Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала спортсменку.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан на чемпіонаті світу перемогла росіянку Анну Смірнову. Втім після поєдинку українка відмовилась потиснути руку спортсменці з країни-терористки.

Натомість Смірнова відмовилась покидати доріжку і вимагала дискваліфікації Харлан. Після години обговорень Ольгу Харлан дискваліфікували.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав скасувати дискваліфікацію українки.

"Анна Смірнова програла чесну конкуренцію й вирішила брудно зіграти з рукостисканням. Саме так діє російська армія на полі бою. Ольга Харлан перемогла в чесному змаганні та гідно показала себе. Я закликаю Міжнародну федерацію фехтування відновити права Харлан і дозволити їй змагатися", – написав очільник МЗС.

Читайте також: Український письменник-зрадник поскаржився в ООН на «гоніння православ'я» в Україні

Наразі українська сторона готує оскарження рішення про дискваліфікацію Харлан, повідомив президент Федерації фехтування України.

Якщо дискваліфікацію не скасують, то Харлан не виступить у командному турнірі та буде відсторонена від змагань на 60 днів.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також