«Дістаю ворога і в окопах, і за окопами, прикриваю своїх»: розповідь гранатометника 24 ОМБр

Розповів, як він та його побратими вже досконало вивчили алгоритм дій противника, як краще тримати оборону і давати відсіч противнику

Дістаю ворога і в окопах, і за окопами, прикриваю своїх козаків — гранатометник 24 ОМБр імені короля Данила, Дмитро Мазепа.

 «Сорти» противника мене не цікавлять, мені все одно, хто перебуває з протилежної сторони лінії зіткнення — «кадирівці», «вагнера», зеки, «мобіки» чи «регуляри», — стверджує стрілець-навідник автоматичного гранатомета Дмитро Мазепа.

Він зазначив, що "якщо їм щось там пообіцяли у кремлі і вони прийшли на мою землю зі зброєю, щоб встановити тут свої порядки, це просто вороги, які будуть знищені…

"Така в мене зараз робота. Якось групі вогневої підтримки Дмитра доручили прикривати підрозділ, який змінював позиції на околиці Бахмута. Перед тим російська артилерія кілька днів поспіль ретельно «розбирала» займаний взводом «опорник», врешті-решт перетворивши його «на кашу»,  — наголосив гранатометник.

«Тут противник цілісінький день застосував свою стандартну тактику — лупив артою по «опорнику», розбиваючи «в нуль» кожну ямку, потім висувалась його піхота, отримувала належну порцію свинцю, відходила, і знову — мінометно-артилерійський обстріл!», — описує Дмитро динаміку боїв кількатижневої давності.

На той момент Дмитро та його побратими вже досконало вивчили алгоритм дій противника, наловчилися «хапати хвилі» атак-обстрілів, зрозуміли, як краще тримати оборону і давати відсіч противнику.

«Був ще один важливий нюанс: щільний вогонь противника зазвичай мав на меті примусити нас втратити пильність і дати можливість ворожій піхоті зайти з флангів й закидати гранатами наших хлопців в окопах. Моя ж і кулеметників задача полягала в тому, щоб не підпустити піхоту противника до окопів, відсікти її вогнем», — розповідає про свій бойовий функціонал Дмитро Мазепа.

Якщо ж росіянам вдався б цей маневр і вони змогли б упритул наблизитися до наших укріплень, тоді б почалася найжорсткіша частина в роботі нашої піхоти.

«У такій ситуації я б вже нічим не зміг допомогти своїм козакам: почався б контактний бій, а його результат залежить не стільки від вправності і сміливості побратимів, як від кількості орків, які змогли б добігти до наших позицій», — пояснює Дмитро.

Читайте також: Королівська бригада відзначила День піхоти (ФОТО).

Перебіг цього бою, власне, і розвивався приблизно за таким сценарієм: під час особливо щільного мінометно-артилерійського обстрілу дві групи російської піхоти висунулися на штурм нашого ВОПу, Дмитро помітив ці рухи в бінокль, вирахував на око координати та доповів командиру. Невдовзі з КСП підтвердили координати ворога та дали «плюс» на відкриття вогню.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк