«Дітей викидають на вулицю!»: дитячі колективи пікетували Регіональну філію «Львівської залізниці» (фото, відео)

c177fa29-f205-4ea0-a54a-25d74cc10c8f
c177fa29-f205-4ea0-a54a-25d74cc10c8f

У п’ятницю, 25 жовтня, о 13:30 год., відбувся пікет Регіональної філії «Львівська залізниця», за адресою, вулиця М. Гоголя, 1. Про це повідомив кореспондент «Варта1».

В акції взяли участь кілька сотень дітей, які є вихованцями самодіяльних колективів «Сонечко», «Едельвейс», «Смайлики», «Чарівні струни» і «Магія Сходу», що вже багато років діють у Львівському палаці залізничників (в народі — «РОКС»).



"Зараз у вище перелічених колективах займається 450 дітей. Усі вони — під загрозою опинитися на вулиці. А все тому, що для керівництва «Львівської залізниці» творчі працівники Палацу залізничників (8 осіб) стали непосильним тягарем. Це при тому, що на всіх вісьмох загальний зарплатний фонд на місяць становить 32 тисячі гривень. 22 жовтня 2019 р., восьмеро творчих працівників Палацу залізничників, у тому числі усі керівники колективів, були офіційно звільнені. Звільненим творчим працівникам запропоновано влаштуватися у приватну структуру і орендувати приміщення у Палаці залізничників для занять самодіяльних творчих колективів. Фінансисти Львівської дирекції залізничних перевезень уже виставили ціну кожній дитині за оренду репетиційних приміщень — по 520 гривень у місяць.

https://youtu.be/k76qGTy5YCE

«Батьки дітей б’ють на сполох, адже для більшості із них це непосильна ноша, особливо для тих, у кого у творчих колективах займається по двоє-троє дітлахів одночасно. До того ж, це при тому, що від 2000-го року для благоустрою і укріплення матеріальної бази самодіяльних колективів Палацу залізничників усе робиться за кошти батьків вихованців: ремонти репетиційних кімнат, купівля меблів, обладнання, музичних інструментів, пошиття сценічних костюмів та взуття, оплата поїздок на фестивалі та конкурси», — повідомляють у вимогах учасники пікету.

За таких умов керівники ансамблів та батьки уже зараз прогнозують один наслідок дій «Львівської залізниці» — колективи розпадуться, а діти замість можливості творчо розвиватися опиняться на вулиці.

Проте, чому саме Львівська залізниця має утримувати перелічені колективи, на противагу десяткам інших дитячих колективів, які перебувають на самозабезпеченні — цього учасники пікету пояснити в коментарі не змогли.

varta1.com.ua: Новини