Діти у камуфляжі з іграшковими автоматами гралися у війну: їх прийняли за диверсантів і скосили автоматною чергою (ВІДЕО)

Судове засідання у справі буде 12 серпня

Скриншот відео/ICTV

У Корольовському суді Житомира триває розгляд по справі вбивства та поранення дітей у Радомишлі.

Як повідомляє «Житомир.Інфо», на лаві підсудних двоє підозрюваних: Віктор І., що входив до тамтешньої варти, та Олександр Ю. Перевіряючи повідомлення про ймовірне перебування у одному з дворів диверсантів, чоловіки сплутали їх із хлопчаками, що гралися на подвір’ї. У результаті, 12-річний Даніїл Бельченко загинув на місці, а його десятирічний друг Олексій отримав вогнепальне поранення у плече. Обвинуваченим інкримінують навмисне вбивство і замах на вбивство. Хоч із таким обвинуваченням останні не погоджуються, мовляв, діяли в умовах воєнного стану.

Обвинувачені кажуть гадки не мали, що переслідують дітей.

«Я не мав змоги побачити що то діти. Тому, що коли ми побачили дві постаті у військовому одязі. Надалі ці постаті сховалися за кущами і за бур’яном, який був майже під півтора метри. Далі ми їх не могли ні ідентифікувати, ні побачити. Коли ми підійшли, ми тільки там на місці, у цьому чагарнику побачили, що то діти», — розповідає підсудний Віктор І.

«Якби я бачив, що там діти, я б вогонь взагалі не вів і автомат у руки не брав. Я б просто пішов до батьків і сказав, що у воєнний час не можна одягати дітей у військову форму і ще давати автомати в руки. Я керувався командами І., бо у Радомишлі перебував тільки годину. У мене дуже багато питань до тих сусідів, як вони не могли побачити, що це сусідські діти», — говорить підсудний Олександр Ю.

Хто винен у страшній трагедії вирішуватиме суд. На даному етапі, судді заслухали прокурора та адвокатів з обох боків, провівши підготовче засідання. Також, відхилили клопотання правозахисників зі сторони обвинувачених що до зміни запобіжного заходу. Продовживши Олександру Ю. та Віктору І. тримання під вартою на 60 діб.

Розгляд справи продовжать 12 серпня.

Як повідомляють «Факти», після початку повномасштабного вторгнення РФ до України киянка Карина Бельченко поїхала до родичів у Радомишль на Житомирщині, адже сподівалась, що там зможе врятуватись від обстрілів… Проте, 7 березня, у денну пору її старшого 12-річного сина Даніїла вбили, а його 10-річного товариша Олексія поранили. Підозрюваними стали кадровий військовий ЗСУ та громадський активіст, член формування «Радомишльська варта». Вони начебто сплутали дітей з диверсійно-розвідувальною групою.

Вони, за даними слідства, приїхали на виклик сусідки, чоловік якої теж є членом даного формування. Він і попросив напарників виїхати на місце, бо начебто дружині здалось, що поряд з будинком бачила диверсантів.

Фото: "Вечірній Київ"

Як повідомлялося, на півдні України диверсанти готували терористичні акти.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий