«Дитину везли окремо, палець — окремо»: у школі дівчинка залишилася без пальця

У лікарні не вдавалося пришити палець

У луцькій гімназії № 4 травмувалась першокласниця: під час групи продовженого дня перекинулась парта, впала на руку школярки і відбила їй фаланг пальця. Про деталі справи виданню «ВСН» розповів захисник родини Віталій Жуковський.

Подія трапилася ще в грудні 2020 року, наразі, батьки позиваються до суду, щоб навчальний заклад відшкодував гроші, витрачені на лікування. 

«У форматі Нової української школи передбачено, що діти будуть навчатися за сучасними комфортними партами. Перед початком навчання батьки потерпілої, разом з іншими батьками з цього класу, здали немалі гроші, щоб належно облаштувати класну кімнату. Проте групу продовженого дня проводили в іншому класі, де ще старі радянські парти. Дівчинка перехилилася до сусідки, яка сиділа попереду і парта перекинулася, впала на неї», — сказав адвокат.

До лікарні «дитину везли окремо, палець — окремо». У медичному висновку зазначили діагноз: фізична ампутація фаланга пальця.

У лікарні в Луцьку не вдавалося пришити палець — не прижився. Ситуацію частково вдалося виправити в Німеччині, в Інституті пластики і хірургії.

«Батьки хотіли через суд примусити школу замінити всі парти на такі, які відповідають вимогам. Але оскільки юридично такої процедури немає, то вирішили позиватися про відшкодування витраченого на лікування, і потім за ці гроші купити в школу відповідні парти», — сказав Віталій Жуковський.

Директор гімназії № 4 Олександр Мишковець відмовився надавати коментарі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт