"Діткам нема чим витирати ротики": подробиці скандалу з поборами у львівському дитсадку (ФОТО)

4f69f18-sergpoznanskiy-depositphotos-633
4f69f18-sergpoznanskiy-depositphotos-633


У львівському садочку № 184 управління освіти проводить розслідування на основі батьківських звернень. Про це повідомляла «Варта1».


“За результатами звернення батьків садочку № 184 управління освіти проведе розслідування.  Управління освіти Львівської міської ради зустрінеться з представниками батьківської громади та керівником дитсадка № 184 щодо вирішення конфліктної ситуації”, — йдеться у дописі ЛМР.


Передував цьому допис у спільноті «Батьки SOS» у «Facebook» мами дитини, яка відвідує садочок №184 «Лісова казка», пише «ТСН».




«Про економічний булінг та побори в дошкільних освітніх закладах Львова. На поточний ремонт, канцтовари, мило, туалетний папір, рушники, на дні Ангела, день Матері, подарунки дітям та працівникам після виступів, на дні народження, на чистку килимів та методички, на ганчірки, миючі засоби та швабри... Регулярно по 300–500 грн. Діти ще далеко не студенти — а вже потрібно здати, зокрема, і на методички», — написала жінка.


За її словами, батьків, які не хочуть на це здавати кошти, інші ж батьки та працівники дошкільних закладів починають цькувати.


«Небайдужі» батьки впевнені, що в ЗДО у Львові «діткам нема чим витирати ротики», не вистачає мила, туалетного паперу, потрібно власним коштом регулярно фінансувати ремонт дверей, чистку килимів. Ну і звісно класика: якщо ви гроші не здали (або здали менше встановленої «абонплати») — подарунки для ваших дітей купляти не будуть", — скаржиться жінка.


Мати дитини оприлюднила листування в чаті між вихователем та батьками про такі внески.



Як розповіла жінка, часто підтримують такі побори і «приборкують незгідних» батьків самі ж працівники дошкільних навчальних закладів.


«Методи стандартні, радянські: хамство, ігнор питань, прохань, власних прямих обов’язків. Діти, батьки яких відмовляються здавати гроші на регулярний незрозумілий недоцільний приватний формат функціонування комунального закладу освіти, мають дивитись, як ці подарунки дарують дітям, батьки яких гроші здали. Така собі трансформація окремих груп у державному садку в приватний гурток »активістів«. »Активісти« обурені, що їх власним приватним туалетним папером та милом будуть користуватись діти, яким ці ж речі в закладі придбали за податки батьків», — додала мама.



Мати дитини закликала керівництво управління освіти Львівської міської ради, мера Львова, освітнього омбудсмена, і чиновників Міносвіти втрутитися у ситуацію.


В управлінні освіти повідомили, що у львівських школах та садочках категорично заборонено збирати готівкові кошти, проте благодійні внески за бажанням батьків не заборонені.


«До слова, цьогоріч для забезпечення закладів дошкільної освіти предметами, матеріалами, медикаментами та іншими необхідними засобами передбачено 34 млн грн. Із будь-якими скаргами та для вирішення будь-яких ситуацій батьки завжди можуть звертатися до управління освіти, тел. 254-60-48», — повідомили у Львівській міськраді.

varta1.com.ua: Новини