Диверсантів, які ставили мітки для ворога СБУ виявили на Львівщині та інших українських містах

Їх було затримано.

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи по всій Україні, виявляє диверсантів, агентів спецслужб РФ та поплічників ворога, захищає кібер- та інформаційний простір, спростовує фейки. Сьогодні було виявлено диверсантів у Стрию, що на Львівщині. Про це повідомляє Департамент Стратегічних Розслідувань Національної поліції.

Працівниками служби тривають заходи щодо виявлення осіб, які ставлять мітки для ворога.

«Такі факти підтверджені у Стрию та інших містах. Тому у випадку громадського затримання таких осіб прохання  перевіряти їх мобільні телефони і повідомляти про це силові структури», — йдеться у повідомленні.

Службі запевнили, що робота ведеться спільно зі Збройними Силами України, представниками територіальної оборони.

Також повідомили про актуальні новини:

Сьогодні в Києві СБУ затримала громадянина, який представлявся іноземним журналістом. Водночас, жодного підтвердження цьому він надати не зміг, а при обшуку в його телефоні було знайдено фотографії розміщення позицій українських військ.

На Харківщині співробітники СБУ затримати чотирьох корегувальників вогню ворожої артилерії.

Триває подальше виявлення ворожих агентів, які ставлять люмінесцентні мітки у різних регіонах країни. Визначено, що агентура Кремля користується програмою в смартфонах «Premise».

Додамо, що Кіберполіція створила чат-бот спеціально для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах.

«Шановні громадяни! Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах.  Можна сфотографувати точки та вони потраплять до єдиної бази на Google Maps.  @ukraine_avanger_bot», — йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також