Дивом вижив: в Одесі під час ракетного удару ледь не загинув священник у храмі УПЦ МП (ВІДЕО)

Подія трапилась під час ранкової служби

29 грудня під час ракетної атаки на Україну, в Одесі стався інцидент в одному з місцевих храмів, внаслідок якого ледь не загинув священник Про це повідомляє Духовний фронт України з посиланням на власні джерела.

«29 грудня в ході ворожого обстрілу території України з використанням стратегічної авіації рф, в Малиновському районі Одеси був пошкоджений храм на честь Стрітення Господнього Одеської єпархії УПЦ (в єдності з МП), що на вулиці. Зелена, 44».

Йдеться, що внаслідок ворожої атаки стався частковий завал купольної частини культової споруди - руйнування завдала вибухова хвиля. Серед цивільних постраждалих немає.

Також місцевими Телеграм-каналами оприлюднено відповідне відео. На ньому зафіксовано, як священник проводить богослужіння та в цей час починають падати уламки й він ледь встигає відскочити.  

За даними Одеської обласної прокуратури, сьогодні вибуховими хвилями та уламками збитих ракет пошкоджено кілька десятків будівель, серед яких навчальні заклади, крамниці, житлові будинки, а також - церква.

Наразі за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 ККУ) розпочато кримінальне провадження.

Станом на зараз відомо про чотирьох загиблих та вже 26 постраждалих, серед яких 6-річий хлопчик та 8-річна дівчинка, а також - 5 правоохоронців.

Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також