"Дія" оповіщатиме, коли на вас почнуть оформляти кредит (ВІДЕО)

2022-01-04-184850
2022-01-04-184850

У застосунку «Дія» запустили нову послугу для захисту українців та протидії шахрайству — push-сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перевірка кредитної історії — це обов’язковий етап при оформленні кредиту. Тепер якщо хтось перевірятиме вашу історію або візьме кредит, ви отримаєте повідомлення.

Функція працює за замовчуванням, а застосунок оновлювати не потрібно.

Ця послуга допоможе запобігати новим випадкам шахрайства. Адже щодня до кіберполіції надходять сотні звернень від українців про те, що на них незаконно оформлюють кредити. Завдяки новій послузі в «Дії» допоможемо українцям захиститись від кредитних шахраїв, зберегти кошти та бути захищеними від інших махінацій.

Якщо в «Дії» приходить повідомлення, що на вас взяли новий кредит, а ви його не відкривали, то можна буде одразу в застосунку перейти за посиланням та написати скаргу. А якщо побачите сповіщення, що, наприклад, банк перевіряє вашу кредитну історію з метою відкрити кредит, ви можете зв’язатись з установою для з’ясування деталей.

Послугу міністерство цифрової трансформації України впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій.

https://www.youtube.com/watch?v=F_uxRbN4cpE

varta1.com.ua: Новини